1.Gasirea unui nou loc de munca si mentinerea unui venit
Luptele financiare s-au diminuat in ultimii ani, dar, cu toate acestea, ramane o provocare uriasa pentru arhitecti , in special cei care sunt la inceput de drum, sa gaseasca clienti noi pentru a-si mentine firma sustenabila din punct de vedere financiar.
Noile modele de afaceri pentru arhitecti ofera cateva modalitati de a face acest lucru, prin combinarea afacerilor de proiectare cu dezvoltarea proprietatilor, utilizand un nou software pentru a imbunatati eficienta. Exista cateva metode pentru a obtine un venit pasiv care sa te ajute sa iti faci firma sa depaseasca perioadele mai slabe, conform Birouarhitect.ro.
2. Alegerea unui nou design in locul unui design mai ieftin
Dupa cum am mentionat, este o provocare constanta sa fii auzit intr-o industrie care de multe ori pretuieste viteza mare si costul scazut in detrimentul calitatii designului. Cu un numar tot mai mare de dezvoltatori care cauta un profit rapid, poate fi o provocare pentru arhitecti sa isi dezvolte viziunea prin valoarea ingineriei in ceea ce priveste finalizarea proiectului.
Arhitectii trebuie sa stabileasca modalitati mai puternice de a ilustra modul in care un design grozav adauga valoare reala cladirii, atat in termeni monetari, cat si in calitatea vietii pe care o cladire o ofera. Exista cateva modalitati mai eficiente de a face acest lucru.
3. Combaterea stereotipurilor
Cand vine vorba de acest domeniu, stereotipurile sunt atat o binecuvantare, cat si un blestem, ne povesteste un arhitect Alba Iulia. Pe de o parte, ele pot oferi o doza sanatoasa de usurare comica pentru o profesie care este adesea acuzata ca se ia prea in serios, motiv pentru care, trebuie sa inveti sa razi de acest cliseu din cand in cand.
Pe de alta parte, stereotipurile mai negative care vizeaza aceasta profesie, sunt referitoare la elitism, ego si ideea de a fi martiri creativi. Aceste stereotipuri pot fi daunatoare arhitectilor harnici care nu sufera de niciuna din denumirile mentionate mai sus. O modalitate grozava de a lupta impotriva acestor clisee este un numar cat mai mare de arhitecti de la firmele mici sa vorbeasca.
4. Gasirea unor materiale grozave care sa se potriveasca unor modele grozave
In timp ce multe parti ale muncii unui arhitect au fost infinit mai usoare datorita tehnologiei, cealalta parte mult mai grea a fost procesul de specificare. Gasirea produselor de constructie perfecte si a materialelor de finisare care aduc un design cat mai real, implica adesea ore de cautare prin diverse cataloage de produse greoaie sau folosind Google, testeaza rabdarea chiar si a celui mai calm arhitect.
5. Tine pasul cu hardware-ul care se afla intr-o continua schimbare
Indiferent daca esti doar un student la arhitectura cu un buget redus sau directorul unei firme care cauta sa isi imbunatateasca nivelul de productivitate generala al echipei, alegerea hardware-ul potrivit pentru tine ramane la fel de vitala. Progresele se vor vedea in cel mai scurt timp. De asemenea, este important sa iti actualizezi computerul si tableta sau risti sa ramai in urma cu cel mai recent lansat software de proiectare.